Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora wykopek ziemniaków się zaczęła, zatem sezon ziemniaczany czas zacząć :) Na początek sezonu ziemniaczanego postanowiłam upiec prawdziwą babkę ziemniaczaną. Upieczona babka jest bardzo smaczna na drugi dzień, podsmażona na oleju, podana z kwaśną , gęstą śmietaną i bazylią :) Polecam :)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę.
Dodajemy sól, mąkę, kaszę manną.
Wbijamy jajka.
Dodajemy pozostałe przyprawy.
W między czasie smażymy pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę i cebulę.
Gdy boczek, kiełbasa i cebula się podsmaży, dodajemy całą zawartość z patelni do ciasta i dokładnie mieszamy.
Smarujemy formę silikonową tłuszczem, wlewamy chochlą ciasto i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy na drugiej półce od dołu z termoobiegiem 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Musimy także piec do ładnego zarumienienia się babki.
Upieczoną babkę studzimy.
Ostudzoną babkę wyjmujemy z formy. Przykrywamy telerzem formę i razem z talerzem odwracamy do góry dnem,babka sama wyjdzie z formy.
Babka ziemniaczana w przekroju.
Babka smaczna jest podsmażana na drugi dzień.
Usmażoną babkę podajemy z kwaśną , gęstą śmietaną i bazylią. Smacznego !!!