Do góry

Dania główne Przepis na:

Bacalhau com banana

Bacalhau com banana

Autor:

Przepisów i artykułów: 2047 Ocena: 45934

Dodano:

Odsłon: 448

W zasadzie zrobiliśmy naszą wersję popularnej na Maderze Espada com banana. U nas ryba jest niedostępna, a warto posmakować połączenia ryby z bananem.

Składniki

  • Składniki:
  • 500 g filetu z dorsza
  • 2 banany
  • 50 ml oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • mąka
  • 50-70 ml wody
  • suszona bazylia
  • olej do smażenia
  • sól
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dorsza płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy wzdłuż na pół.

    Olej mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, do smaku doprawiamy solą. Tak przygotowaną oliwą nacieramy filety.

    Jajka, mąkę i wodę mieszamy na jednolitą masę (ma być gęsta). Do smaku doprawiamy solą.

    Filety zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Przekładamy na blaszkę do pieczenia.

    Na filetach układamy obrane banany pokrojone w krążki, oprószamy suszoną bazylią.

    Całość zapiekamy 20 min w temperaturze 200°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 08 lipca 2016 Myślę wypróbować Twój przepis,lubię połączenia owoców z mięsem,ryb jeszcze nie sprawdzałam,myślę,że i to połączenie przypadnie mi do gustu:) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaker 08 lipca 2016 Ryba z bananem? Tego jeszcze nie było na naszych talerzach. Będziemy testować! :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń