Do góry

Przekąski Przepis na:

Bagietka z masełkiem czosnkowym.

Bagietka z masełkiem czosnkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 586

Dodano:

Odsłon: 6354

Smaczne i nie trudne do zrobienia .Taki produkt można kupić w sklepie oczywiście mrożone ,ja wole sama zrobić ..

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bagietki ponacinać na ukos uważając by nie przeciąć do konca .Masło ma być miękie by się lepiej mieszało . Cosnek wycisnąć przez praskę i wymieszać z masłem i koperkiem .

  2. Smarować bagietki w przekrojonych miejscach po obu stronach ,włożyć bagietki do piekarnika i upiec na jasno złoty kolor ..Ja podaję do tych bagietek jeszce serek biały naturalny.SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

martafia 01 lutego 2012 Super!
A te bagietki to gotowe rozumiem, kupujecie?
A jakby samemu upiec?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 19 września 2010 Robię tak samo, tylko masełko solę, pieprze, dodaję oczywiście sporo czosnku, dużo soku z cytryny i natkę pietruszki. Smarować kromki z obu stron trzeba dość obficie, bo wsiąka w bułkę. Zawijam też taką bagietkę w folię aluminiową, bo bagietka bardzo szybko wysycha i twardnieje. Pyszne do dań z grilla. W razie wystygnięcia można kromli na grillu odgrzać.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

landryna8215 16 września 2010 Pierwsze takie kupiłam w biedronce,a teraz robię z masełkiem czosnkowym lub ziołowym,masełka robię też sama,wszyscy uwielbiają te bagietki,zazwyczaj kupuję tzw bagietki "dmuchane"polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nowalijka 15 września 2010 Pyszne jest, też podobnie robię tylko z tym że normalnie kajzerkę przekrawam i smaruje masłem rozgniecionym z czosnkiem i zapiekam w piekarniku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

niezapominajka 15 września 2010 Gratuluje pomysłu, sama na to bym nie wpadła hehe

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń