Do góry

Przekąski Przepis na:

Bagietka z masełkiem ziołowym/czosnkowym/chili

Bagietka z masełkiem ziołowym/czosnkowym/chili

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 742

szybkie i smaczne, doskonałe jako danie samodzielne lub dodatek do zup kremów

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bagietkę nakrawamy w taki sposób jak na kromki ale nie do końca, tak aby bagietka nadal tworzyła całość.

  2. Masło (miękkie) mieszamy z ziołami lub czosnkiem lub chili lub też z innymi dodatkami według naszego gustu. Mieszkamy do uzyskania jednolitej masy.

  3. Szerokim nożem nakładamy masło w wykonane w bagietce nacięcia dbadając aby zostało ono rozłozone równomiernie

  4. Wkładamy do piekarnika o temp 180 stopni na jakies 15-20 minut, az bagietka się zrumieni z wierzu

  5. Podajemy jako samodzielną przekąskę lub zamiast grzanek do zup kremów

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Eleta 31 marca 2010 Olisiu, nie każdy ma możliwość zamieszczenia zdjęcia :) a jeśli dobrze przeczytasz mój komentarz pod Twoim przepisem to zauważysz, że nie ma w nim nic na temat zamieszczonego przez Ciebie zdjęcia - chyba mnie pomyliłaś z kims innym z komentujących.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Olisia 30 marca 2010 A gdzie zdjęcie? Jesteś niesprawiedliwa komentując moje zdjęcie zawijasów :(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Eleta 22 lutego 2010 Goblinku owszem, ale po co kupowac chemie ze sklepu skoro mozna zrobic sobie w domu . Mnie własnie zasmakowały te sklepowe i postanowiłam zrobic sama, mieszając masło z dodatkami takie jak ja lubie (chili)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 22 lutego 2010 Mnie to do złudzenia przypomina mrożone bagietki ze sklepu...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń