Do góry

Przekąski Przepis na:

Bagietka z prosciutto i mozzarella

Bagietka z prosciutto i mozzarella

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1968

Dodano:

Odsłon: 11254

Pyszna chrupiaca przystawka

Składniki

  • bagietka krotka, 1 sztuka
  • prosciutto, 2 plastry
  • mozzarella, 4 plastry
  • kilka listkow szpinaku
  • pomidorki koktajlowe, 2 sztuki
  • swieza bazylia
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bagietke pociac na kromki. Prosciutto przekroic wzdluz. Kazda kromeczke skropic oliwa, ulozyc na wierzchu listki szpinaku (okolo 2-3) obwinac dookola plasterkiem prosciutto. Nastepnie na wierzch polozyc polowke pomidorka i ser mozzarella. Zapiekac w piekarniku (200stC) az ser sie roztopi. Upieczona grzanke posypac pieprzem i udekorowac swieza bazylia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń