Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślanka jako dodatek do ciasta drożdżowego sprawia, że pieczywo jest bardziej pulchne ...
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 140
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 274
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1798
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 308
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 140
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 274
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1798
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 308
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem. Następnie dodać ciepłą wodę i kilka łyżek mąki, wymieszać i pozostawić na kilka minut. Dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do podojenia objętości.
Dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do podojenia objętości. Uformować bagietki, przenieść na blachę i pozostawić do napuszenia. Potem wierzch posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posypać obficie makiem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25 min. Smacznego!