Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakaliowo-ryżowy przysmak"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 538
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7791
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 538
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7791
Składniki
Z małych dekoracyjnych (np. dwukolorowych) dyń odkrój wierzchy. Ostrożnie wydrąż miąższ (nie wyrzucaj go) i usuń nasiona. Lekko posól środki. Wstaw dynie na 20 min do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st.
Wydrążony miąższ dyni pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć dynie, oprósz solą. Smaż, często mieszając. Gdy dynia zacznie mięknąć, dodaj do niej naturalny płynny miód, posiekane drobno orzechy włoskie oraz pokrojone w kosteczkę bakalie.
Całość starannie wymieszaj, jeszcze chwilę duś razem. Podpieczone dynie wyjmij z piekarnika, napełnij bakaliowym farszem i od razu podawaj.
czas ok. 60 min; porcja – 290 kcal, cena 3,60 złŹródło: Świat kobiety