Do góry

Przekąski Przepis na:

Bakietka faszerowana czyli mini kanapeczki

Bakietka faszerowana czyli mini kanapeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 460

Dodano:

Odsłon: 8129

Sposób na śniadaniowe kanapki lub piknikową przekąskę. Szybka, prosta i smaczna.

Składniki

  • bagietka 1 szt.
  • serki śmietankowe kanapkowe 2 szt
  • ogórki kiszone pokrojone w kostkę 2 łyżki
  • paprka konserwowa 4 łyżki
  • szynka pokrojona w kostkę 2 łyżki
  • sól, pieprz
  • papryka słodka
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Długą bagietkę pokroić na krótsze 2-3 kawałki, odkroić końce i ostrożnie, pomagając sobie długim, cienkim nożem do filetowania wykroić a właściwie wydłubałam ze środka większość miąższu pozostawiając prawie samą skórkę dookoła.
    Serek przełożyć do miski i dodać pozostałe składniki i przyprawić. Masą napełnić wydrążone bułki upychając nadzienie łyżeczką z obu stron.
    Nafaszerowane bułki zawinąć, każdą osobno, w kawałek folii i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Schłodzone pokroić nożem na plastry i ułożyłam na talerzu.

  2. Farsz można dowolnie modyfikować dodając dowolne składniki i doprawiając wedle swojego gustu. Można też użyć zwykłego sera białego, ale trzeba go wcześniej dobrze zmielić żeby nie miał grudek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń