Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe danie wegetariańskie.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 58
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 897
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 322
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 58
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 897
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 322
Składniki
Bakłażana kroimy wzdłuż na pol,wydrążamy środek i siekamy miąższ.Łódeczki bakłażana lekko solimy. Posiekaną cebulę szklimy na dwóch łyżkach oliwy z oliwek, dodajemy drobno pokrojoną czerwoną paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek.Dusimy chwilę, dodajemy miąższ z bakłażana. Dusimy jeszcze chwilę aż warzywa zmiękną. Dodajemy ugotowana kaszę, posiekaną pietruszkę i doprawiamy solą i pieprzem.Nadziewamy farszem łódeczki bakłażana i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni C.Po 15min. Posypujemy startym parmezanem i pieczemy następne 5 min. Podajemy z jogurtem naturalnym.