Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażan nadziewany kaszą owsianą"
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 440
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32613
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 440
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32613
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Składniki
Kaszę gotuję 15 minut. Wyjmuję z woreczka i studzę. Bakłażany kroję wzdłuż, wydrążam środek. Posypuję obficie solą. Odstawiam na 30 minut. Spłukuję zimną wodą i osuszam. Smaruję olejem i wkładam do piekarnika (200 stopni) na 35 minut. Dynię obieram i kroję w kostkę.Układam na osobnej blaszce na papierze do pieczenia. Posypuję bazylią, rozmarynem , oregano, solą, pieprzem. Piekę 5-10 minut w temp. 190 stopni. Dynia ma być lekko miękka.
Miąższ wydrążony z bakłażana duszę, dodaję do kaszy. Natkę pietruszki kroję drobno, tofu tnę w małą kostkę. Dodaję do kaszy razem z upieczoną dynią. Doprawiam solą i pieprzem. Farszem napełniam bakłażanowe łódki, dodaję połówki pomidorków koktajlowych i wstawiam na 10 minut do piekarnika (200 stopni).Źródło: Tina