Do góry

Dania główne Przepis na:

Bakłażan po prowansalsku

Bakłażan po prowansalsku

Autor: bryssska

Przepisów i artykułów: 267 Ocena: 6591

Dodano: 26.05.2018

Odsłon: 450

Potrawa jest bardzo aromatyczna i smakuje wyśmienicie pod warunkiem że koś lubi bakłażana.

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 1 pomidor
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • sól
  • pieprz
  • odrobina wody
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bakłażana i pomidora umyć i pokroić w kostkę. Czosnek oraz cebulę obrać i posiekać. Cebulę zeszklić z odrobiną wody. Do cebuli dodać bakłażana i przyrumienić go na mocnym ogniu, po chwili zmniejszyć ogień.

  2. Do podsmażonego bakłażana dodać, pomidora, czosnek, bazylię oraz tymianek.

  3. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Całość dusić pod przykryciem około 30 minut. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 27 maja Bakłażan i pomidor to apetyczne połączenie, a do tego te zioła - świetny pomysł:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 26 maja Już czuję ten zapach ziół <3 Dzisiaj troszkę posłuchaliśmy o Prowansji i jej kuchni ;) Już mamy kilka przepisów na oku ;) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 maja Nawet mięsożerca może się nabrać widząc ten wegański gulasz :D
Ważne by pozbyć się tej goryczki bakłażana, a doprawiony, jak u CB jest pyszny :)
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń