Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bakłażan z kaszą kuskus"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
<strong>:</strong>
Kaszę kuskus wsyp do miski i zalej gorącą wodą. Odstaw na około 15 minut. Kurki oczyść i usmaż na maśle. Bakłażan przekrój wzdłuż i delikatnie usuń miąższ.
Pokrój w kostkę i przełóż do miski, dodaj rozdrobniony ser, podsmażone kurki oraz napęczniałą kaszę kuskus. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Przygotowany farsz przełóż do wydrążonego bakłażana i ułóż w formie do zapiekania. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190° C przez około 40 minut. Podawaj na ciepło.Źródło: Na żywo