Do góry

Przekąski Przepis na:

Baklazan z musem pomidorowym

Przepis dnia 2010-07-17
Baklazan z musem pomidorowym

Autor: Agunkaa

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 955

Dodano: 15.07.2010

Odsłon: 34453

Wspaniale do mies,ryb swietne jako przystawka.

Składniki

  • baklazan, 1
  • pomidory, 4
  • cebulka szalotka, 2
  • czosnek, 5 zabkow
  • bazylia,tymian,pietruszka,koperek, garsc
  • ser tarty
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. baklazana pokruj na 2 cm krazki,posol i skrop oliwka z oliwek,zrob to na blaszce do pieczenia.

  2. pomidory spaz,obierz ze skurki,pokruj w drobna kosteczke,na patelni podsmaz cebulke po chwili dodaj czosnek posiekany i pomidory,dus do uzyskania papki

  3. dodaj posiekane przyprawy wymieszaj,nakladaj farsz pomidorowy na baklazana,posyp tartym serem i wstaw do nagrzanego piekarnika 180s na 30-40 min,baklazan musi byc mieki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 03 stycznia 2011 Czy bakłażan można tutaj zastąpić cukinią?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agamis86 17 sierpnia 2010 do ida55, julie i innych imbecyli
jeżeli widzisz że ktoś nie jest w Polsce to nie pisz głupich komentarzy, przecież Agunkaa sama zaznaczyła że jest w Norwegii.jeżeli nie rozumiecie co jest napisane w tym przepisie to znaczy że żadne z was kucharki i proszę nie piszcie takich głupot bo przepis jest super

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 20 lipca 2010 świetny przepis, uwielbiam takie małe -pyszne danka

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ida55 20 lipca 2010 Byłoby zdecydowanie smaczniejsze bez błędów ortograficznych. Nic nie tłumaczy pisania z błędami.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Agunkaa 17 lipca 2010 Mlody baklazan nigdy nie jest gorzki,trzeba tylko kupowac zdrowe warzywo,twarde i ze swiecaca skurka,efekt murowany.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 17 lipca 2010 Ciekawa propozycja,warto by ja wypróbować.Dla bezpieczeństwa wolę krążki bakłażana najpierw posolić i odcisnąć, by straciły gorzki sok,bo już zdarzyło mi się,że bez tego były niejadalne po usmażeniu

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Julie 16 lipca 2010 Przepis fajny, tylko obawiam się, że nie ma takiej cebulki jak szarotka... to jest chyba SZALOTKA ;-) albo shallots :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Agunkaa 15 lipca 2010 Tak to jest to samo,ale ja troche pisze po Norwesku,sory czasami zapominam polskie slowa.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń