Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bakłażan z pomidorową sałatką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Bakłażan umyj i głęboko natnij. Posyp solą i poczekaj aż obcieknie z wytwarzającego się soku, co pozbawi go goryczki. Następnie wypłucz go i osusz na kuchennym, papierowym ręczniku. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skóry. Pokrój w drobną kostkę. Cebule i czosnek obierz i posiekaj. Posyp solą i pieprzem. Połącz z pomidorami.
Tak przygotowanymi warzywami wypełnij nacięcia w bakłażanie. Skrop oliwą. Brytfankę posmaruj oliwą i wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż bakłażan i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 °C, aż będą odpowiednio miękkie. Przed podaniem posyp posiekanymi ziołami.Źródło: Na żywo