Do góry

Zupy Przepis na:

bakłażanowe leczo

bakłażanowe leczo

Autor: gemka

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 160

Dodano: 26.05.2010

Odsłon: 5541

proste danie powstale z potrzeby zrobienia czegos z baklazanem;)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pokroić w kostkę cebulę i paprykę zeszklić na patelni najpierw cebule potem dodać parykę

  2. kiedy będą już miękkie dodać pokrojony w kostkę bakłażan i gdy będzie prawie miękki dodać pokrojony pomidor i kiełbaskę

  3. kiedy z pomidora zrobi sie sos czyli sie rozpadnie;) dodaję przyprawy które wymieniłam a ich ilość zależy od tego jak ostrą chcemy uzyskać potrawe i dodałam trochę przypraw indyjskich żeby potrawa nabrała innego smaku a nie była zwykłym leczo;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń