Do góry

Dania główne Przepis na:

Bakłażanowo-brokułowy przysmak.

Bakłażanowo-brokułowy przysmak.

Autor:

Przepisów i artykułów: 745 Ocena: 14150

Dodano:

Odsłon: 277

Danie w kilka chwil,smaczne i dietetyczne.Na pewno Wam posmakuje:) Zamiast śmietany dodajcie śmietankę,wtedy nie będą widoczne grudki:)

Składniki

  • 2 cebule
  • cukinia zielona
  • Bakłażan
  • Brokuł
  • pomidory puszka 425ml
  • puszka fasolki czerwonej 220g
  • 2 papryczki chili
  • 1/2 papryki czerwonej
  • pieprz,sól,kumin.
  • śmietanka 30% 100ml
  • masło 1-2 łyżki
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na łyżce masła.
    Dodać pokrojonego bakłażana,cukinię,brokuła,papryczkę i paprykę pokrojone w kosteczkę.
    Dać puszkę pomidorów i wszystko dusić pod przykryciem 15min.

    Pod koniec dodać odcedzoną i przemytą w przegotowanej wodzie czerwoną fasolkę.

    Doprawić do smaku solą,pieprzem i kuminem.

    Na końcu wlać śmietankę( ja dałam śmietanę 12%,dlatego są widoczne chrupki.
    Doprowadzić do wrzenia i chwilkę pogotować.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń