Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bakłażany faszerowane kuskusem"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 157
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 157
Składniki
Bakłażany przekrój wzdłuż na pół, wydrąż środek i pokrój w kosteczkę.
Posiekaną cebulę zeszklij na oliwie razem z czoskiem. Dodaj drobno pociętą paprykę, a na koniec bakłażany. Po chwili duszenia dolej doprawiony przyprawami przecier.
Wymieszaj całość z namoczoną wcześniej kaszą.
Nałóż farsz do łódeczek z bakłażanów i wstaw potrawę na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Gotową udekoruj kolendrą.Źródło: Kurier TV