Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bakłażany i pomidory z natką"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6359
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 135
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 778
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6359
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 135
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 778
Składniki
Bakłażan opłucz, pokrój w plasterki, oprósz solą. Odstaw na 15 min, osusz, a potem ułóż na blasze. Skrop oliwą, oprósz lekko solą. Piecz w 180 st. po ok. 6 min z każdej strony. Wyjmij, ostudź.
Umyte pomidory pokrój w plastry. Rozłóż na półmisku na przemian z plastrami bakłażana. Posiekaj listki natki. Utrzyj 4 łyżki oliwy z sokiem z cytryny. Sos dopraw łyżeczką miodu, przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Polej warzywa. Orzechy posiekaj, upraż bez tłuszczu. Sałatkę posyp natką i orzechami.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 130 kcal, cena 3,50 zł.Źródło: Świat kobiety