Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażany z indykiem"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 50
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 50
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Składniki
Pomidory umyj, usuń pestki, miąższ pokrój w kostkę. Dymki potnij na kawałki. Szałwię opłucz, osusz, posiekaj.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Zeszklij na 2 łyżkach oliwy. Dołóż mięso, smaż kilka minut. Wymieszaj z dymką, pomidorami, koncentratem i szałwią. Przypraw solą, pieprzem oraz chili.
Bakłażany umyj, ułóż bokiem, odetnij wierzchy, wydrąż, a miąższ posiekaj. Skórę ponacinaj wzdłuż. Miąższ podsmaż na oliwie. Dodaj do mięsa.
Nadziej bakłażany. Ustaw je w formie, podlej bulionem i piecz 30 min w 200°C. Ozdób oliwkami.
50 min; Cena porcji: ok. 5 zł; Porcja: 560 kcal.Źródło: Naj