Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 239
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 285
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 239
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 285
Składniki
Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oliwie.
Dodać pomidory i porwane listki bazylii, zagotować.
Doprawić do smaku i gotować jeszcze ok 30min, az sos zredukuje sie o połowe. Gdy będzie gotowy zmiksowac blenderem
Bakłażany pokroić w plastry, oprószyć solą i pozo nstawić na 15 min, aby się spociły.
Sok wytrzeć papierowym ręcznikiem i zgrilować bakłażany na patelni na oliwie.
Do naczynia żaroodpornego wlać sos pomidorowy, ułożyć częśc bakłażanów, a na nich po plasterku mozarelli. Ponownie zalać sosem i układać bakłażan ser bakłażan i sos aż do wyrobienia.
Zapiekać ok 30 min w temperaturze 180 stopni.