Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażany z pomidorami i czosnkiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Bakłażany umyj i przekrój je wzdłuż na pół. Natnij w kratkę, osól i poczekaj, aż puszczą sok. Osącz je następnie z niego (możesz to zrobić papierowym ręcznikiem). Ponownie oprósz je solą i pieprzem, spód posmaruj olejem, a wierzch nim skrop.
Na bakłażanach rozłóż pokrojone drobno pomidory, część natki, cebulę oraz czosnek. Oprósz solą, pieprzem i skrop olejem. Zapiecz krótko w piekarniku (aby warzywa nie były surowe). Następnie udekoruj resztą posiekanej natki i podaj.Źródło: Świat kobiety