Do góry

Dania główne Przepis na:

Balsamiczny kurczak z kukurydzą

Balsamiczny kurczak z kukurydzą

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Balsamiczny kurczak z kukurydzą"

Składniki

  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • posiekane
  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 2 kolby kukurydzy (mogą być mrożone)
  • 250 g pomidorków cherry
  • pokrojonych na ćwiartki
  • 2 garście szpinaku baby
  • czerwona cebula
  • pokrojona w krążki
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. W dużej misce wymieszaj po 2 łyżki octu balsamicznego, oliwę i czosnek. Obtocz mięso w marynacie. Odstaw na 20 minut, od czasu do czasu obracaj.

  2. Przełóż kurczaka na gorący grill lub patelnię grillową. Podpiekaj 5-10 minut, z obu stron. Zdejmij z ognia i przykryj.

  3. Obok mięsa ułóż kukurydzę i grilluj 8-10 minut, aż ziarenka będą miękkie i wyraźnie przypieczone. Zdejmij z ognia i pokrój kolby, usuwając twarde środki.

  4. Przełóż do miski kukurydzę, pomidory, szpinak i cebulę. Skrop resztą octu balsamicznego i oliwy. Gorącego kurczaka pokrój w grube plastry i ułóż na sałatce. Od razu podawaj.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń