Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Balsamiczny kurczak z kukurydzą"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Składniki
W dużej misce wymieszaj po 2 łyżki octu balsamicznego, oliwę i czosnek. Obtocz mięso w marynacie. Odstaw na 20 minut, od czasu do czasu obracaj.
Przełóż kurczaka na gorący grill lub patelnię grillową. Podpiekaj 5-10 minut, z obu stron. Zdejmij z ognia i przykryj.
Obok mięsa ułóż kukurydzę i grilluj 8-10 minut, aż ziarenka będą miękkie i wyraźnie przypieczone. Zdejmij z ognia i pokrój kolby, usuwając twarde środki.
Przełóż do miski kukurydzę, pomidory, szpinak i cebulę. Skrop resztą octu balsamicznego i oliwy. Gorącego kurczaka pokrój w grube plastry i ułóż na sałatce. Od razu podawaj.Źródło: Olivia