Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Banananowa jaglanka"
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 87
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 155
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 87
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 155
Składniki
Mleko połącz z 1/4 szklanki wody, dodaj łyżeczkę cukru i szczyptę soli. Zagotuj.
Kaszę jaglaną upraż na suchej patelni, a następnie przesyp do gorącego mleka. Wymieszaj. Gotuj 10 minut. Zdejmij z kuchenki i odstaw w ciepłe miejsce.
Banana obierz, pokrój w dość cienkie plastry i skrop odrobiną świeżego soku z cytryny. Umyte borówki osącz na sicie.
Gorącą kaszę wymieszaj z masłem orzechowym. Rozłóż ją do miseczek. Na wierzchu umieść plastry banana i borówki. Tak przygotowane pożywne śniadanie polej syropem klonowym i podawaj.
Czas przygotowania: 20 min , ilość kalorii na 1 porcję: 220,
stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax