Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciacho do gorzkiej kawy, bez pieczenia
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 71
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 82
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 71
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 82
Składniki
Mleko w zamkniętej puszce wstawić do garnka z gorącą wodą i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 3 (trzy) godziny. Poziom wody musi być równy wysokości puszki. W tym czasie herbatniki skruszyć na miazgę i roztopić margarynę. Połączyć w naczyniu (miska). Rozłożyć łyżką masę herbatnikową w formie 30x30 lub podobnej, tak aby masa miała grubość około 1 cm i odstawić w chłodne miejsce. Banany pokroić w talarki. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem lub śmietanafix''''''''''''''''em. Po trzech godzinach wyjąć i otworzyć ostrożnie mleko. UWAGA !!!!!!!!! PUSZKA I JEJ ZAWARTOść Są BARDZO GORąCE. Mleko ma konsystencję budyniu i smak karmelu. Po otwarciu rozprowadzić mleko na masie herbatnikowej. Następnie rozłożyć bananowe talarki i przykryć ubitą śmietaną. Całość posypać wiórkami lub kawą. Ciasto świetnie komponuje się również z innymi owocami świeżymi i przetworzonymi, również z puszki np. truskawki, jagody, borówki, ananasy, brzoskwinie, gruszki, mieszanka tropikalna itp. Smacznego.