Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływa się w ustach:) Pięknie pachnie miodem i cynamonem:)
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 122
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 223
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 235
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 790
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 122
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 223
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 235
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 790
Składniki
Jajka miksujemy ze szczypta soli. Nie przerywając ucierania dodajemy po kolei cukier, mąkę i sodkę. Wlewamy olej, wsypujemy cynamon, dokładnie mieszamy na gładkie ciasto.
Obieramy banany i kroimy w półplasterki, ( można je skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały), dodajemy do ciasta razem z miodem i aromatem arakowym, delikatnie mieszamy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia bądź smarujemy ją tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Pieczemy godzinę w temperaturze 170-180 st C. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.