Do góry

Napoje Przepis na:

Bananowe lassi

Bananowe lassi

Autor: tunaCooking

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 642

Dodano: 07.11.2012

Odsłon: 6101

Jest trochę podobny do koktajli mlecznych, ale jego konsystencja jest bardziej aksamitna. Całość nie ma kawałków owoców, lecz jest gładko zmiksowana.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę.

  2. W oryginalnych przepisach używa się wody różanej. Niestety wiadomo, że w polskich warunkach nie będzie łatwo ją kupić. Wybór słodzenia (miód,cukier) zależy od indywidualnych preferencji.

  3. Kiedyś przeczytałam na jakimś indyjskim blogu lub stronie, żeby do przepisu nie dawać lodu, bo wtedy robi się z niego coś w rodzaju smoothie lub innego koktajlu, a lassi ma być aksamitnie gładkie. W pełni się zgadzam z tą zasadą. Jeśli jogurt i woda jest z lodówki to lassi będzie tak samo dobre na upalne dni jak koktajle z lodem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń