Do góry

Przekąski Przepis na:

Bananowe sajgonki.

Bananowe sajgonki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 570 Ocena: 10307

Dodano:

Odsłon: 344

Małe chrupiące na przekąskę np.na imprezę andrzejkową:)

Składniki

  • papier ryżowy 50g
  • banany 4sz
  • starta czekolada
  • tłuszcz do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Podałam przepis na porcję dla 2 osób.Jeśli chcemy więcej to musimy i papier ryżowy i banany kupić w większej ilości.

    Papier ryżowy zamoczyć w letniej przegotowanej wodzie,rozłożyć na desce.Banany obrać przekroić na cztery części.
    Każdą z części zawinąć w papier jak gołąbki.

    Smażyć w głębokim tłuszczu,odsączyć na ręczniku papierowym i posypać startą czekoladą.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń