Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki,lekki,bez pieczenia,dla miłośników bananów w sam raz!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 46
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 63
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 679
Szybka i smaczna
Odsłon: 11243
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 298
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 46
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 63
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 679
Szybka i smaczna
Odsłon: 11243
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 298
Składniki
Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w ok 350-400 ml wody (czyli mniej niż jest napisane na opakowaniu) i odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie krótko miksujemy serek z cukrem waniliowym,banany (oprócz 1-2 szt) miażdżymy widelcem na "paćkę" i dodajemy do serka.Całość miksujemy,dodajemy przestudzoną galaretkę,jeszcze miksujemy do połączenia składników i wylewamy do formy.Wstawiamy do lodówki by masa stężała.
Na stężałą masę układamy plasterki bananów i zalewamy ostudzoną galaretką agrestową.Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia,najlepiej na całą noc,smacznego.