Do góry

Desery Przepis na:

Bananowy motyl

Bananowy motyl

Autor:

Przepisów i artykułów: 2268 Ocena: 14132

Dodano:

Odsłon: 405

Słodki torcik na urodziny dla naszych pociech.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie placka:
    Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami na gładką masę.

  2. Następnie wsypać mąkę, płatki, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyprawę do piernika i orzechy. Całość dokładnie wymieszać,.

  3. Dodać poduszone widelcem banany. Jeszcze raz starannie wymieszać masę i przełożyć do wcześniej przygotowanej formy.

  4. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

  5. Ostudzony placek przekroić na pół i przeciąć obie połówki poziomo. Po czym obie połówki placka przełożyć częścią kremu i odwrócić tworząc skrzydełka motyla, a środek połączyć obranym bananem.

  6. Resztą masy posmarować cały placek i ozdobić dowolnie, cukiereczkami, pokrojoną galaretka lub pisakami żelowymi.

  7. Wykonanie kremu:
    Obrane banany skropić sokiem z cytryny i odstawić aby nie zmieniły koloru. Śmietanę schłodzić i ubić z cukrem, fixami, bananami na bardzo gładką masę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń