Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banany w cieście kakaowym dają niesamowity smak i aromat :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 582
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 42
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 820
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 582
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 42
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 820
Składniki
Mleko, kakao i cukier wsypać i wlać do garnka i zagotować. Do gorącej masy dodać margarynę i rozpuścić. Następnie całkowicie ostudzić. Do ostudzonej masy wbić żółtka. Wymieszać mikserem. Odlać 1/2 szklanki na polewę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i powoli miksując dodawać do masy. Na końcu dołożyć pianę z ubitych białek i wymieszać już tylko szpatułką. Na końcu włożyć plasterki bananów. Wbijałam je na sztorc. Piekłam w 160* 40-45 min. Do połowy pieczenia opcja ''grzanie dół'', potem termoobieg. Ciasto zrobiłam na tortownicy o śr. 24 cm. Dno wyłożyć papierem do pieczenia. Boków nie i niczym ich nie smarować.