Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa alternatywa dla wszelkich płatków śniadaniowych, a przy tym lekkostrawna i pyszna. Dojrzały banan sprawia, że ryż nabiera bardzo kremowej konsystencji i nie potrzebuje już dodatku cukru.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Ryż wsypać do garnuszka z grubym dnem, zalać szklanką wody i zagotować. Trzymać kilka minut pod przykryciem na małej mocy palnika, do czasu aż ryż częściowo wchłonie płyn. Następnie ponownie zagotować wlewając szklankę mleka. W międzyczasie rozgnieść banany na papkę. W pozostałym mleku wymieszać suchy proszek budyniowy. Stopniowo dodawać do gotującego się ryżu. Następnie całość wymieszać z bananami. Gotować jeszcze kilka minut pod przykryciem. Kiwi obrać, plastry ananasa odsączyć i pokroić. Podawać z ryżem. Smacznego!