Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Baranki z sezamem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 43
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 115
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 30
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 43
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 115
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 30
Składniki
Przygotuj tradycyjne ciasto drożdżowe. Wyrośnięte, podziel na 3 części. Jedną zagnieć z kakao. Rozwałkuj, posmaruj żółtkiem, posyp sezamem. Zwiń, potnij na 15 kawałków.
Drugą część przygotuj tak samo, posyp makiem. Zwiń w rulon, potnij jak wyżej. Z krążków ciasta złóż 2 baranki, z migdałów zrób oczy. Z reszty ciasta ulep głowy, uszy, ogony. Posmaruj żółtkiem. Piecz 20 min w 175°C.
Porcje 20. Przygot. 140 min. Cena 0,90 zł. Kalorie 295.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Krakowska z Waplewa</strong>Źródło: Bella Relaks