Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz biały z żurkiem

Barszcz biały z żurkiem

Autor: sylwus446

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 19

Dodano: 16.03.2011

Odsłon: 8923

Pyszne ;)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Myjemy i gotujemy białą kiełbasę, gdy się już ugotuje wyjmujemy ja z wody, czekamy aż się ostudzi i kroimy ją na 4 części potem na plasterki.

  2. Wylewamy wcześniejszą wodę po kiełbasie nalewamy nowej, wrzucamy do garnka pokrojoną kiełbasę, liść laurowy, gałkę muszkatołwą.

  3. Gotujemy jajka na twardo. doprawiamy ,,zupę'''''''' pieprzem, kostką drobiową można także wegetą.

  4. Gdy zacznie się gotować dodajemy barszcz i żurek wcześniej rozrobiony z wodą, śmietanę i 2-3 łyżki chrzanu wedle smaku. Dosypujemy również majeranku czekamy aż się ponownie zagotuje i wlewamy na talerze :) po czym kroimy jajeczko :)

  5. Smacznego ☺☺

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

vaya11 17 marca 2011 tak tak pyacha ja też tak jadam tylko dodaję barszcz biały w proszku a żur juz z butelki - rewelacja !!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń