Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do krokietów. Z dodatkiem uszek doskonały na wigilijny stół.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3258
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 832
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 295
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 220
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3258
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 832
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 295
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 220
Składniki
Buraki i warzywa obrać i pokroić, dodać skrzydełka (jesli to barszcz wigilijny to skrzydełka pomijamy) i zalać wodą. Dodać liście laurowe, grzybki i obrany czosnek.
Gotować około godziny, na pięć minut przed końcem dodać majeranek. Cały wywar przecedziś do drugiego garnka, doprawić sokiem z cytryny solą i pieprzem.
Jeśli ktoś lubi barszcz o bardziej czosnkowym aromacie należy nie gotować czosnku, tylko wycisnąć go po zdjęciu buraków z ognia, zamieszać, zostawić na chwilę i dopiero przecedzić.