Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Molowy barszcz czerwony - zupa pyszna i syta.
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 20
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 10
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 64
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 30
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 20
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 10
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 64
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 30
Składniki
Buraczki obrać, pokroić każdy na 8 części. Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w grube słupki. Jarzyny zalać wodą, gotować na małym ogniu, aż buraczki będą na wpół miękkie.
Jarzyny odcedzić z wywaru, zetrzeć na grubych oczkach. Z wywaru usunąć także przyprawy. Ziemniaki pokroić w średnią kostkę i razem ze startymi jarzynami dodać do wywaru. Dorzucić także kostki, czosnek, kwasek cytrynowy i gotować ok. 15 minut, po czym dodać odcedzoną i przepłukaną bieżącą wodę fasolę z puszki. Gotować do miękkości ziemniaków.
Śmietanę i mąkę rozmieszać z kilkoma łyżkami wywaru i zabielić zupę. Podawać posypaną koperkiem. Smacznego. :)