Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz czerwony z tortellini

Barszcz czerwony z tortellini

Autor:

Przepisów i artykułów: 62 Ocena: 437

Dodano:

Odsłon: 1596

Barszcz dla zapracowanych i cierpiących na brak czasu :)

Składniki

  • 3-4 duże buraki
  • 3 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1-2 łyżki octu (wg. uznania )
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka barszczu instant w torebce ( niekoniecznie )
  • 1 op. tortellini z grzybami
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Buraki dokładnie szorujemy, obieramy, kroimy w plastry i zalewamy w garnku wodą ( ok. 1,5 l ). Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy ok. godziny na wolnym ogniu. Odstawiamy do wystygnięcia, najlepiej na noc.

  2. Na drugi dzień wyciągamy plastry buraków i miksujemy w blenderze. Łączymy ponownie z wywarem. Doprawiamy drobno posiekanym czosnkiem, pieprzem, solą, majerankiem, cukrem i octem. Podgrzewamy całość, ale nie zagotowujemy. Gorący barszcz można doprawić barszczem instant z torebki.

  3. Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy, wykładamy porcje na talerz i zalewamy barszczem. Posypujemy dowolną zieleniną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń