Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz czysty"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 708
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 708
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Składniki
Mięso ugotować w małej ilości wody.
Jarzyny posiekać drobniutko lub zetrzeć na grubej tarce, posypać niewielką ilością cukru. Gdy puszczą sok, dodać je do rosołu.
Dodać do wywaru suszony grzyb i całą cebulę, gotować dłuższy czas. zupę przecedzić.
Dodać kwas buraczany, zagotować raz.
Podawać z uszkami lub pokrojoną w plasterki kiełbasą. Zupę można posypać koperkiem, szczypiorkiem lub natką pietruszki.Źródło: Życie na Gorąco Retro