Do góry

Zupy Przepis na:

barszcz na kwaśnym mleku

barszcz na kwaśnym mleku

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 1037

tanie smaczne, szybkie-dla osób lubiących przetwory mleczne

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kefir lub kwaśne mleko połączyć z wodą-zagotować. Mąkę wymieszać z mlekiem zalać gotujące się mleko kwaśne (będą tworzyły się serki-można je roztrzepać, ale jest to urok barszczu) dodać sól. Odstawić. Dodać śmietanę. Podawać gorące z chlebem. Soli dodajemy w zależności jak kto lubi słone potrawy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń