Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz ukraiński"
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 219
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 352
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 241
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 6372
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 219
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 352
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 241
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 6372
Składniki
Warzywa oczyść i pokrój w drobną kostkę. Wędzony boczek potnij w wąskie paski.
Na rozgrzanym maśle zeszklij pora, a potem marchewkę, po czym wrzuć do gotującego się wywaru.
Następnie podsmaż na złoto boczek i również dodaj go do garnka razem z selerem, ziemniakami i burakami.
Gotuj całość około 20 minut na wolnym ogniu. Gdy warzywa będą miękkie, dorzuć poszatkowaną kapustę.
Zabiel zupę śmietaną wymieszaną z mąką i wyłącz 10 minut później.Źródło: Kurier TV