Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 440

Dodano:

Odsłon: 670

Bardzo smaczna i sycąca zupa

Składniki

  • 20 dkg wołowiny
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 cebula
  • 2 ziemniaki
  • 3 czerwone buraki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • Kawałek kapusty włoskiej
  • 1 szklanka soku z buraków
  • 1 łyżka oleju
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna pieprzu
  • Sól
  • Cukier
  • Śmietana
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać,posiekać,podsmażyć na oleju.Mięso opłukać,pokroić na małe kawałki.

  2. Na wrzącą wodę wrzucić mięso,cebulę,pokrojone warzywa, włożyć liść laurowy,przyprawić,gotować na małym ogniu.

  3. Kiedy mięso i warzywa będą miękkie dodać fasolę i sok z buraków.Podgotować i zaprawić śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń