Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pracochłonna ale uważam że w okresie jesienno-zimowym powinno się ją podawać chociaż kilka razy swoim najbliższym.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35836
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 131
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 235
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 262
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35836
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 131
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 235
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 262
Składniki
Grzyby zalać wodą na pół godziny. Ugotować. Grzyby pokroić w paski a wodę w której się gotowały odstawić (będzie nam potrzebna). Masło i oliwę rozgrzać w głębokiej patelni i wrzucić pokrojone buraczki, marchewkę, pietruszkę i seler. Dusić 10 minut często mieszając. Można podlać odrobiną wody. Następnie dodać pokrojone ziemniaki i startą kapustę. Smażyć na wolnym ogniu kolejne 15 minut.
Do drugiego garnka wlać wodę, włożyć wędzony boczek lub żeberka, dodać liście selera, pietruszki i porę oraz liście laurowe i ziele angielskie. Gotować 40 minut. Łyżką cedzakową wyjąć boczek i wszystkie przyprawy. Dodać podsmażone warzywa. i pokrojone grzyby oraz wlać wodę, w której gotowaliśmy grzyby (nada zupie smaku i aromatu). Kiedy warzywa zmiękną, dodać przepłukaną na sicie fasolę i sok z buraka. Zdjąć z ognia i doprawić octem lub sokiem z cytryny. Doprawić wg własnego smaku. Można wlać słodką śmietanę albo dodać ją już na talerzu - ale wtedy lepiej przyprawić kwaśną, gęstą śmietaną.