Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1349

Dodano:

Odsłon: 6944

pracochłonna ale smaczna

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolę najlepiej wcześniej namoczyć na noc i następnego dnia ugotować.Grzybki też namoczyć i ugotować ,następnie pokroić.

  2. Buraki umyć,ugotować w skórce,obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej,kapustę poszatkować.Warzywa i ziemniaki obrać ,jarzynę zetrzeć na tarce jarzynowej a ziemniaki pokroić w kostkę i wszystko razem ugotować razem z kapustą i przyprawami w wywarze z mięsa do miękkości

  3. Połączyć wszystkie składniki,dodać koncentrat pomidorowy i ewentualnie kwasek,jeszcze chwilkę pogotować,dodać śmietanę i koperek(jej gęstość możemy regulować rosołem)

  4. Przepraszam za fatalne zdjęcie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ximona 03 czerwca 2010 Barszcz ukraiński jest moją ulubioną zupą,bardzo często gości na moim stole.Polecam gorąco do jej wypróbowania i rozkoszowania sie jej smakiem:)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń