Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 197
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 197
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Składniki
Buraki pokroić w kostkę i podgotować z dodatkiem łyżki octu aż trochę zmiękną, dodać ziemniaki i pozostałe warzywa pokrojone w kostkę, gotować do miękkości.. Fasolę namoczyć dzień wcześniej, ugotować osobno. Jak wszystko będzie miękkie łączymy fasole z resztą składników,dodać zielony groszek, przecier pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, octem i odrobiną cukru, tak, żeby smak się wyrównał - nie za słodki nie za kwaśny. Zagotować. Jeśli ktoś chce zabielić, śmietanę ( 1/2 szklanki ) rozrobić z mąką (2 łyżki) z odrobiną zimnej wody, do tego dodać kilka łyżek gorącego barszczu, połączyć z zupą.