Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz wielkanocny w chlebie"
Polecam.
Odsłon: 528
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 447
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 309
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 43
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 768
Polecam.
Odsłon: 528
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 447
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 309
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 43
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 768
Składniki
Boczek przesmaż chwilę na suchej, mocno rozgrzanej patelni, po czym wrzuć go do garnka wypełnionego wrzątkiem. Dodaj białą kiełbasę, liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, sól i świeżo zmielony pieprz.
Gotuj zupę na małym ogniu około pół godziny, co jakiś czas mieszając. Następnie wyjmij kiełbasę i boczek – i odłóż na później.
Śmietanę wlej do miski, dodaj kilka łyżek wrzącego barszczu oraz drobno starty chrzan. Całość wymieszaj na gładką masę i wlej do garnka.
W drugim naczyniu rozprowadź w zimnej wodzie mąkę pszenną i również dolej do zupy. Trzymaj ją na ogniu jeszcze kilka minut.
Gotowy barszcz wlej do wydrążonych małych chlebków. Do każdej porcji włóż po połówce białej kiełbasy, kawałki boczku oraz jajka ugotowane na twardo. Udekoruj natką pietruszki.
Czas przygotowania: 60 min. 1 porcja = 280 kcalŹródło: Kurier TV