Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz z fasolą"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 448
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 448
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Składniki
Fasolę i?grzyby mocz osobno co najmniej przez 12 godzin. Odcedź, przełóż do?osobnych garnków. Zalej świeżą wodą i?gotuj.
Buraki oczyść, gotuj przez 1-1,5 godziny w?łupinach (ew. upiecz). Przestudź, obierz, zetrzyj na?grubej tarce albo potnij w?grubą kostkę.
Włoszczyznę obierz, opłucz i?tak jak buraki zetrzyj na?tarce o?dużych otworach lub potnij w?kosteczkę. Dodaj listki laurowe. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj około 15-20 minut.
Do?włoszczyzny dodaj buraki oraz fasolę. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dolej gorącą wodę. Barszcz przypraw do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru i?uprzednio roztartymi ząbkami czosnku. Gotuj jeszcze 10-15 minut.
Pod koniec gotowania barszcz wymieszaj z koncentratem pomidorowym i ponownie przypraw do smaku.
Gotową zupę posyp natką.
czas ok. 150 min; porcja – 240 kcal, cena 1,70 złŹródło: Świat kobiety