Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz z fasolą

Barszcz z fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 116

Dodano:

Odsłon: 116

Przepis na barszcz wegetariański, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zamiast wody użyć wywaru mięsnego.

Składniki

  • Fasola Piękny Jaś 10 dag
  • Marchewka 1 szt.
  • Pietruszka korzeń mała 1 szt.
  • Seler około 10 dag
  • Cebula biała mała 1 szt.
  • Buraki czerwone małe 5 szt.
  • Ziemniaki średnie 2 szt.
  • Ocet spirytusowy 1 łyżka
  • Sól
  • Ziele angielskie 2 szt.
  • Jogurt naturalny opcjonalnie
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolę zalać wodą i odstawić na kilka godzin. Następnie wodę odlać, fasolę opłukać, zalać świeżą wodą i gotować do miękkości.

  2. Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i buraki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do gotującej się fasoli wraz z zielem angielskim.

  3. Kiedy warzywa będą miękkie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, sól i gotować do miękkości.

  4. Przed podaniem można dodać jogurt naturalny, ważne jednak aby nie dodawać go do wrzącej zupy, gdyż może się zwarzyć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń