Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz z kiszonych buraków

Barszcz z kiszonych buraków

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2153

Dodano:

Odsłon: 12757

Pyszne, oryginalne, ,inne

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zaparzyć boczek w osobnym garnku z wodą z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem. Boczek odstawić.

  2. W garnku w którym będzie przygotowywany barszcz wlać wodę - około pół garnka, dodać marchew, por, seler, pietruszkę, 2 surowe buraki pokrojone w plastry, suszone grzyby, dusić ok 30 min

  3. Następnie dolać wywar z boczku, wcisnąć czosnek, i buraki kiszone przynajmniej z jednego słoika.Chwilę podusić

  4. Pod koniec gotowania dolać sok z kiszonych buraków z 2 słoików, dodać soli i pieprzu do smaku. Aby barszcz był bardziej intensywny smakowo można dodać kilka buraków kiszonych z drugiego słoika. Mi najbardziej smakuje w wersji bardzo gorącej z pierogami z grzybami lub krokietem. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagienka 27 stycznia 2011 Ja uwielbiam buraki kiszone ten sok pilam jako dziecko...uwielbiam go!!!W Katowicach jest taki wegetarianski bar w ktorym serwuja kiszony barszczyk...gdy bylam w ciazy z corka,pilam go co drugi dzien...juz mnie rozpoznawano w tym barze:)Ciekawe czy jeszcze jest...
A buraki trzebaby ukisic...
Ja je uwielbiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

didinka69 30 grudnia 2010 Przepis wygląda smakowicie, a gdzie przepis na kiszenie barszczyku? :) Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń