Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, oryginalne, ,inne
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 36
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1501
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2401
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 704
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 36
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1501
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2401
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 704
Składniki
Zaparzyć boczek w osobnym garnku z wodą z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem. Boczek odstawić.
W garnku w którym będzie przygotowywany barszcz wlać wodę - około pół garnka, dodać marchew, por, seler, pietruszkę, 2 surowe buraki pokrojone w plastry, suszone grzyby, dusić ok 30 min
Następnie dolać wywar z boczku, wcisnąć czosnek, i buraki kiszone przynajmniej z jednego słoika.Chwilę podusić
Pod koniec gotowania dolać sok z kiszonych buraków z 2 słoików, dodać soli i pieprzu do smaku. Aby barszcz był bardziej intensywny smakowo można dodać kilka buraków kiszonych z drugiego słoika. Mi najbardziej smakuje w wersji bardzo gorącej z pierogami z grzybami lub krokietem. Smacznego