Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz z nowalijek

Przepis dnia 2019-07-08
Barszcz z nowalijek

Autor:

Przepisów i artykułów: 821 Ocena: 15901

Dodano:

Odsłon: 1177

Taki barszczyk na młodych warzywach smakuje wybornie. Wszystko na bazie młodych warzyw.

Składniki

  • mała główka włoskiej kapusty
  • 3 ednie marchewki
  • 2 małe pietruszki
  • młody mały seler
  • młody por
  • 200 g młodej żółtej fasolki szparagowej
  • 2 malinowe pomidory
  • sól
  • pieprz czary świeżo mielony
  • liść laurowy
  • kilka ziaren czarnego pieprzu
  • kwaśna śmietana
  • koperek
  • niewielka wieprzowa kostka wieprzowa
  • 4 młode średne ziemniaki
  • 3 średnie młde buraki
  • łodygi botwinki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Warzywa oczyściłem, obrałem. Marchewkę, pietruszkę, seler pokroiłem na kawałki. Ziemniaki w grubą kostkę. Por ( biała część z częścią zielonej ) na kilka kawałków. Buraczki w kostkę, łodyżki też. Fasolkę szparagową pociąłem na kawałki w ukos. Kość zalałem 1,5 l wody, zagotowałem, dodałem marchewkę, pietruszkę, seler. Wrzuciłem świeży listek laurowy, kilka ziaren czarnego pieprzu, doprawiłem solą. Jak warzywa zmiękły, dodałem ziemniaki i buraczki. Kapustę pokroiłem w dość szerokie paski. Pomidory sparzyłem, obrałem, pokroiłem. Dodałem do zupy wraz z koncentratem pomidorowym i porem. Gotowałem do miękkości wszystkich składników warzywnych. Doprawiłem solą i pieprzem.
    Zupę podałem z kwaśna śmietaną i dużą ilością posiekanego koperku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń