Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz z tymiankowymi grzankami"
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 838
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 21
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 55
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24236
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 838
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 21
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 55
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24236
Składniki
Oczyść i poszatkuj grubo cebulę oraz czosnek. Ziemniaki, marchew i buraki obierz, opłucz, a następnie pokrój w kostkę. Bagietkę pokrój w plastry i rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kromeczki skrop oliwą, posyp dwoma łyżkami suszonego tymianku. Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. i piecz do zrumienienia.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć posiekaną cebulę, przesmaż na złoty kolor. Dodaj czosnek, marchew, buraki i ziemniaki oraz łyżeczkę suszonego tymianku. Smaż, mieszając, 3 minuty. Zalej 1 l wody, posól i doprowadź do wrzenia.
Gotuj całość na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Zupę zdejmij z ognia, zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku sokiem wyciśniętym z połowy sparzonej cytryny, solą oraz pieprzem. Przed podaniem na stół każdą porcję udekoruj kwaśną śmietaną. Podawaj z tymiankowymi grzankami.
czas ok. 60 min; porcja – 340 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety