Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz z uszkami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 697
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 518
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 697
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 518
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Grzyby namoczyć i ugotować w tej samej wodzie. Odcedzić (zachować wywar), ostudzić, posiekać. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Zemleć razem z grzybami, przyprawić.
Zagnieść ciasto z mąki, jajka, wody i soli. Chłodzić godzinę. Rozwałkować, wycinać krążki, na każdy kłaść nadzienie i sklejać uszka. Gotować 2-3 minuty.
Warzywa obrać, zalać wodą, posolić, dodać listki laurowe. Gotować, aż zmiękną. Połączyć wywar buraczany z tym z grzybów. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Podawać z uszkami.
ok. 120 minut
Obrane buraki nie lubią długiego gotowania – czasem gorzknieją. Warto więc pokroić je i dodać do innych warzyw pod koniec gotowania.Źródło: Twoje Imperium